Friday, January 6, 2017

Конкурс за пријава на едукативни филмови

Драги наши, време е повторно да зборуваме за највеселиот, најшарениот, наједукативен и победнички успешен 

„КРЕФ„ МЕЃУНАРОДЕН  ФЕСТИВАЛ НА ЕДУКАТИВНИ ФИЛМОВИ 
ПРОСВЕТНИ ОСКАРИ 2017

Акредитиран од страна на Министерство за oбразование, наука и технолошки развој на Србија 

и Министерство за култура на Србија.

Со поднесување на пријавата за учество нашите учесници се стекнуваат со акредитиран, меѓународен сертификат доколку испратениот филм ги задоволува поставените критериуми.
Изборот на најдобрите филмови кои ќе ја претставуваат нашата земја на Меѓународниот КРЕФ и оваа година ќе биде изведен по пат на гласање на стручно жири, објавен во текот на месец Јуни заедно со финалистите од регионот.
Манифестацијата на доделување на признанија и награди на сите учесници, финалисти и победници од трите категории ќе се реализира за време на 
дводневна КРЕФ Меѓународна Конференција
Лесковац, Србија, септември 2017 

Краен рок за апликација на филмовите од трите категории е 25 MAJ 2017

Затоа време е да одберете една од трите категории за учество и да направите план за снимање на Вашиот победнички филм.


КАТЕГОРИИ:

1.  КРЕФ едукативен предизвик 2017
 „Сосема различни за иста цел-Учење на под„
 Прочитајте повеќе околу нашите правила и совети за снимање на ваков филм.

2- КРЕФ MINECRAFT акција2017 
„ И јас имам супер план за урбанистичко уредување на мојот град/село„
Прочитајте повеќе околу правилата за снимање на ваков Minecraft филм.
3-КРЕФ ЛИПДУБ спот за промоција
 на училишна клима 
 Прочитајте повеќе околу правилата за снимање на ваков промотивен спот.
http://kref2017.blogspot.mk/2017/01/2017_5.htmlДоколку имате дополнителни прашања слободно пишувајте на следните адреси

veselabogdanovik2@gmail.com

pitamkref@gmail.com

Или на телефонскиот број 
071/318663